Το αεροδρόμιο του Μονάχου σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ επιβατών: από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου 2012, το αεροδρόμιο «μέτρησε» περίπου 8,5 εκατομμύρια επιβάτες. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση πρώτου τριμήνου σε όλη της αεροπορική ιστορία.
Σε ότι αφορά τα ποσοστά, η άνοδος έφτασε το 5%, αρκετά υψηλότερα από τον Γερμανικό μέσο όρο. Η εντυπωσιακή άνοδος στην επιβατική κίνηση βοήθησε επιπλέον στην βελτίωση στον δείκτη μέσου φόρτου αεροσκάφους, ο οποίος έφτασε στο εντυπωσιακό (για 1ο τρίμηνο έτους) 70%.
Ο αριθμός των απογειώσεων και προσγειώσεων έφτασε, περίπου, τις 95.000, δηλαδή 2% χαμηλότερα σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2011. Σε ότι αφορά την παγκόσμια κίνηση εμπορευμάτων, η κίνηση αερομεταφερόμενου φορτίου έφτασε τους 69.000 τόνους, κατά τους τρεις
πρώτους μήνες του έτους, εμφανίζοντας μία ελαφρά μείωση σε σχέση με το 2011.
Η κίνηση επιβατών στον αεροπορικό κόμβο της Βαυαρίας προκλήθηκε κυρίως από τις διεθνείς πτήσεις. Πιο συγκεκριμένα η κίνηση των πτήσεων μεγάλης διάρκειας κυμάνθηκε ανοδικά κατά 5%, ενώ οι πτήσεις από και προς προορισμούς στην Ευρωπαϊκή ήπειρο αυξήθηκαν κατά 7%. Αντίστοιχα ο δείκτης πτήσεων εσωτερικού γνώρισε μια μικρότερη αύξηση της τάξης του 2%.
Οι πτήσεις προς ασιατικούς προορισμούς ήταν οι πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους επιβάτες διηπειρωτικών ταξιδίων. Συνολικά οι επιβάτες τέτοιου είδους πτήσεων αυξήθηκαν κατά 9%. Επιπλέον, η Μέση Ανατολή συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία: σχεδόν 300.000 επιβάτες ταξίδεψαν από το Μόναχο προς την ευρύτερη περιοχή, εμφανίζοντας άυξηση 22%. Στις υπερατλαντικές πτήσεις, εμφανίστηκε μεγάλη ζήτηση για πτήσεις προς την Βραζιλία, όπου η αύξηση των επιβατών ήταν κατά 67%.
Ο οδηγός στην κούρσα ανάπτυξης των πτήσεων εντός Ευρωπαϊκής ηπείρου ήταν για άλλη μια φορά οι πτήσεις προς Ανατολική Ευρώπη, όπου οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 16%, ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο. Το 25% αυτών των πτήσεων αφορούσε πτήσεις προς προορισμούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχοντας παράλληλα και τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών.