Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου στην νέα έκθεση «Οι δρόμοι του ψωμιού» (14 Μαΐου – 31 Αυγούστου), μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο του ψωμιού, στα έθιμα και στη διατήρηση της κληρονομιάς του.


Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης από παραδοσιακά και «κεντημένα» ψωμιά που είναι βασισμένα σε έθιμα (στον κύκλο της ζωής και στον κύκλο του χρόνου) από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η καλλιέργεια της γης, η σπορά, ο θερισμός, το άλεσμα και το ψήσιμο μεταμορφώνουν το ψωμί σε έργο τέχνης. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον και την τέχνη, με σεβασμό στη «μητέρα γη», η έκθεση έχει στόχο την ανάδειξη και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το δημητριακό, ένα τόσο σημαντικό αγαθό για τους λαούς του κόσμου και παράλληλα ιερό προϊόν της Μεσογείου, αποτυπώνεται στα εκθέματα με τον καλύτερο τρόπο.


Η έκθεση είναι προσβάσιμη καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, στο χώρο «Περιβάλλον και Πολιτισμός», στο επίπεδο Αναχωρήσεων στον ημιώροφο (Είσοδος 3).