Η KLM Royal Dutch Airlines ξεκίνησε πτήσεις μεταξύ Άμστερνταμ και το Διεθνές Αεροδρόμιο Kenneth Kaunda στη Λουσάκα, Ζάμπια. Με τη Λουσάκα, η KLM ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην αφρικανική ήπειρο.


Η πρωτεύουσα της Ζάμπια, η Λουσάκα, αποτελεί τον 72ο υπερατλαντικό προορισμό της KLM. Η KLM θα πετάει για Λουσάκα τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι ο 14ος προορισμός της KLM στην Αφρική.


Η μεταλλουργική βιομηχανία της Ζάμπιας είναι μια ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ως τουριστικός προορισμός, έχει επίσης πολλά να προσφέρει. Η πόλη του Livingstone, ιδίως, κοντά στο Victoria Falls και ο ποταμός Zambezi είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.


“Η περιοχή είναι μεγάλης σημασίας για το ευρύ δίκτυο της KLM”, δήλωσε ο Erik Varwijk, Διευθύνων Σύμβουλος της KLM. «Μαζί με την Air France και με τον συνεργάτη μας την Kenya Airways, ανοίγουμε στον υπόλοιπο κόσμο το δρόμο για την Ζάμπια. ”


Η KLM πετάει προς Λουσάκα τρεις φορές την εβδομάδα με Airbus A330-200. Το αεροσκάφος διαθέτει 243 θέσεις, 30 στην World Business Class, 178 στην Economy Class, και 35 στην Economy Comfort Zone.


Η πτήση KL561θα αναχωρεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 12:30 από το Schiphol και θα προσγειώνεται στη Λουσάκα την ίδια μέρα στις 22:05. Η πτήση επιστροφής KL562, θα αναχωρήσει από Λουσάκα την ίδια μέρα στις 23:50 και θα φτάνει στο Άμστερνταμ την επόμενη μέρα στις 9:45.