Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας με την China Eastern Airlines σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη μεταξύ του προέδρου και γενικού διευθυντή της Etihad Airways, James Hogan και του προέδρου της China Eastern Airlines, Liu Shaoyong.


Το Μνημόνιο Συμφωνίας, το οποίο υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις, περιλαμβάνει κοινές διαδρομές και συντονισμό δρομολογίων, πτήσεις Κοινού Κωδικού μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας καθώς και πλήρη αμοιβαιότητα των προνομίων στα προγράμματα μιλίων τακτικών επιβατών, πρόσβαση σαλόνια αναμονής αεροδρομίων των δύο εταιρειών, συνεργασία στην ανάπτυξη προϊόντων καθώς και τεχνική και εμπορευματική συνεργασία.


Ο κ. Hogan δήλωσε: “Το Μνημόνιο Συμφωνίας με την China Eastern Airlines αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στρατηγικό βήμα για την ανάπτυξη της Etihad Airways στην Κίνα. Η συνεργασία με την China Eastern Airlines θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τη διείσδυση μας στη δυναμική τουριστική αγορά της Κίνας με εμπορικό και ωφέλιμο τρόπο και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.


Θα επιτρέψει και στις δύο αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν στους πελάτες τους μεγαλύτερο εύρος επιλογών όσον αφορά τους προορισμούς και τα δρομολόγια, καθώς και πρακτικά οφέλη, όπως πρόσβαση στα σαλόνια αναμονής και των δύο εταιρειών και τη δυνατότητα να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια από τις πτήσεις και των δύο αεροπορικών – πρόκειται για μία συμφωνία αμοιβαίου οφέλους για τις εταιρείες αλλά και τους ταξιδιώτες που τις επιλέγουν μέσω των διεθνών δικτύων μας.


Θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται ώστε να διευρύνουμε την συνεργασία μας με την China Eastern Airlines και θα καλωσορίσουμε την αεροπορική στη λειτουργία της τόσο εντός όσο και εκτός της βάσης μας, στο Άμπου Ντάμπι”.


Ο Liu Shaoyong, πρόεδρος της China Eastern Airlines, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και θα τιμήσουμε αυτή τη συνεργασία. Η υπογραφή του Μνημονίου Συμφωνίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς θα ενδυναμώσει τις πτήσεις κοινού κωδικού, τις υπηρεσίες εδάφους και τα οφέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών”.