Με μία ακόμη διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας, την ενδέκατη σε 8 χρόνια, ολοκληρώθηκαν τα ROUTES Europe 2012, η μεγαλύτερη συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών (20-22 Μαΐου, Ταλίν).
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών Routes Europe που έγινε στην Εσθονία με τη συμμετοχή περίπου χιλίων εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών, ο ΔΑΑ βραβεύτηκε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών με ειδικό τιμητικό βραβείο στην κατηγορία «Μεσόγειος/Ν. Ευρώπη», σε αναγνώριση της δημιουργικότητας και της συνεχούς και δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες και τα προγράμματα των εταιρειών, ειδικά κατά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι στον πολύ σημαντικό θεσμό των ROUTES, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως, με 11 συνολικά κορυφαίες διακρίσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Αναφερόμενη στη νέα βράβευση του αερολιμένα, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, τόνισε:
«Φέτος, προσφέροντας επιπλέον κίνητρα -παράλληλα με το ισχύον πρόγραμμα- με εκπτώσεις που ανέρχονται περίπου στο 20% των συνολικών αεροναυτιλιακών χρεώσεων, συμμετέχουμε ακόμα περισσότερο στο ρίσκο των αεροπορικών εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και να συμβάλουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια για την υποστήριξη και την ενίσχυση της αεροπορικής αγοράς.Ταυτόχρονα, εδώ και 4 χρόνια κρατάμε «παγωμένες» όλες τις αεροναυτιλιακές χρεώσεις, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των εταιρειών για σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών τους και στοχεύοντας στη διατήρηση της ελκυστικότητας της αγοράς της Αθήνας ως πεδίου ανάπτυξης της αεροπορικής δραστηριότητας, ακόμα και μέσα στη δυσμενέστατη συγκυρία που διανύουμε.»