Στις 6η Ιουνίου 2012 η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία εγκαινίασε με επιτυχία την πρώτη πτήση της προς την Καζαμπλάνκα, τη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου.


Η Germanwings πετά προς την πολύβουη μητρόπολη κάθε Τετάρτη. Η πτήση αναχωρεί στις 22.45 από την Κολονία/ Βόννη, με άφιξη στην Καζαμπλάνκα μετά τα μεσάνυχτα. Η πτήση επιστροφής αναχωρεί από Καζαμπλάνκα στις 02.00 την Πέμπτη το πρωί και σύμφωνα με το πρόγραμμα φτάνει στην Κολονία στις 6.25.


Ως αποτέλεσμα, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς περιμένει τους λάτρεις της Βορείου Αφρικής που αναχωρούν από τη Βόρειο Ρηνανία – Βεστφαλία. Η Καζαμπλάνκα, μετά την Τύνιδα, την Ταγγέρη και το Ναντόρ, είναι ο τέταρτος προορισμός της γειτονικής ηπείρου που θα εξυπηρετείται από την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία αυτό το καλοκαίρι.


Είναι σημαντικό να επισημανθεί επιπλέον ότι, η χαμηλού κόστους Germanwings κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό επιβατών και τη χρήση των αεροσκαφών της τον μήνα Μάιο. Τον προηγούμενο μήνα, ο γερμανικός αερομεταφορέας κατάφερε να διακινήσει 737.600 επιβάτες. Ο συντελεστής πληρότητας αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 78.6 %.


Η Germanwings έχει εδραίωση την ηγετική της θέση στην αγορά της Κολονίας/ Βόννης, ενώ θα μπορούσε να ανακτήσει την ηγετική της θέση και στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης.