Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, Transaero Airlines, η οποία καλύπτει πτήσεις σε περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ανακοίνωσε την απόφασή της να αγοράσει τέσσερα αεριωθούμενα αεροπλάνα Airbus A380, αξίας 1.7 δισ. δολ, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ρωσική αεροπορική εταιρεία που θα αγοράσει το μεγαλύτερο  παγκοσμίως επιβατικό αεροπλάνο.

Η διευθύντρια της Transaero, Olga Pleshakova και o αντιπρόεδρος της Airbus, Christopher Buckley, υπέγραψαν την συμφωνία αγοράς, την πρώτη ημέρα του ετήσιου οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Είναι μια ιστορική στιγμή για την Airbus και είναι η πρώτη συμφωνία με τη Ρωσία και την ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) για την αγορά των Α380» δήλωσε ο Buckley στους δημοσιογράφους κατά την υπογραφή της συμφωνίας, αναφερόμενος στην Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Πολιτειών, μια συμμαχία των πρώην-σοβιετικών κρατών και πρόσθεσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο στόλος δεν θα σταματήσει στα τέσσερα αεροσκάφη και ανυπομονούμε να προσθέσουμε πολλά περισσότερα Airbus A380 στην Transaero.»

Το Airbus A380, που εμφανίστηκε στην αγορά το 2007, είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο παγκοσμίως και σημαντικός ανταγωνιστής της εταιρείας Boeing των ΗΠΑ, για την πρώτη θέση στη βιομηχανία επιβατηγών αεροσκαφών.

Τα αεριωθούμενα αεροπλάνα A380, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το 2015, για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, μεταξύ Μόσχας, Νοτιοανατολικής Ασίας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Αμερικής.

Η Transaero συμφώνησε επίσης να αγοράσει έξι αεροπλάνα τύπου Sukhoi Superjet 100, αξίας 212,4 εκατ. δολ, τα οποία θα είναι προς παράδοση το 2015-2017. Το αεροσκάφος Sukhoi Superjet 100 κατασκευάστηκε με βάση τη δυτική τεχνολογία και  είναι το πρώτο πολιτικό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε στη Ρωσία, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.