Το προσωπικό του αεροδρομίου Heathrow στην Αγγλία, που είναι υπεύθυνο για το φορτίο και εργάζεται για την Swissport Cargo Services, ανακοίνωσε δύο τριήμερες απεργίες, γεγονός που θα προκαλέσει έντονες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πτήσεων. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν την πρώτη απεργία από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου και την δεύτερη από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Οι επιβατικές πτήσεις θα διαταραχθούν λόγω των απεργιών, καθώς θα καθυστερεί η τοποθέτηση του φορτίου στο αεροσκάφος. Χωρίς τη γρήγορη και σωστή τοποθέτηση των αποσκευών στο αεροσκάφος, δεν μπορεί να λάβει εντολή για την απογείωση. Με την κινητοποίηση αυτή πρόκειται να πληγούν κυρίως οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Singapore Airlines και η Korean Airlines.

Το σωματείο όπου ανήκουν οι εργαζόμενοι, το Unite, το μεγαλύτερο σωματείο της χώρας, δήλωσε πως «η Swissport αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στο θέμα της αύξησης των μισθών για τα έτη 2010-2011. Τα μέλη μας, έχοντας να αντιμετωπίσουν όλο και περισσότερο αυξανόμενα έξοδα, αποφάσισαν να προβούν σε απεργία, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις στις πτήσεις του αεροδρομίου, ειδικά τώρα που ξεκινά η θερινή περίοδος».