Η αεροπορική εταιρεία EasyJet, έπειτα από ενδελεχή επανεξέταση των δραστηριοτήτων της στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να σηκώσει τη βάση της (πλήρωμα και αεροσκάφη) από την Μαδρίτη, τον προσεχή χειμώνα. Η EasyJet σκοπεύει να συνεχίσει τις πτήσεις της από και προς την Ισπανία, αλλά από άλλες βάσεις του ευρωπαϊκού της δικτύου, πετυχαίνοντας έτσι υψηλότερες αποδόσεις για την αεροπορική εταιρεία.

Η βάση της Μαδρίτης αποφέρει χαμηλά κέρδη σε σχέση με άλλες βάσεις της EasyJet. Αυτό οφείλεται στον κορεσμό της ισπανικής αεροπορικής αγοράς, που οδηγεί σε χαμηλά έσοδα ανά επιβάτη, αλλά και στα υψηλά τέλη αεροδρομίου που έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ προβλέπεται να υπάρξουν και περαιτέρω αυξήσεις τα επόμενα χρόνια.

Η EasyJet παραμένει προσηλωμένη στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης και της Μαδρίτης, και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δρομολόγια προς και από την Ισπανία από τις βάσεις που διατηρεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η αεροπορική εταιρεία εξετάζει τώρα μια σειρά από επιλογές για τα οκτώ αεροσκάφη και το πλήρωμα των 310 υπαλλήλων που διατηρούσε στη βάση της Μαδρίτης. Σε όλους τους πιλότους της EasyJet και του πληρώματος επιβατών στη Μαδρίτη, θα δοθεί η δυνατότητα εργασίας σε άλλες βάσεις της αεροπορικής εταιρείας, με την ελπίδα να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού και των πιλότων.