Οι δύο κύριες αεροπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας θα αρχίσουν να παρέχουν Wi-Fi σε ορισμένες διεθνείς πτήσεις, με την Japan Airlines να είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει να προσφέρει αυτήν την υπηρεσία τον επόμενο μήνα.

H JAL (Japan Airlines) ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει Wi-Fi από τις 15 Ιουλίου, στις πτήσεις ανάμεσα στο Τόκιο και τη Νέα Υόρκη. Η μία ώρα παροχής θα κοστίζει 11,95 δολ, ενώ οι 24 ώρες πρόσβασης 21,95 δολ. Το Wi-Fi θα προσφέρεται δωρεάν μέχρι το Σεπτέμβριο για τους επιβάτες που ταξιδεύουν First Class.

Η υπηρεσία θα προσφέρεται στα δρομολόγια από και προς τη Νέα Υόρκη κάθε δεύτερη ημέρα, ως τις 5 Αυγούστου, και έπειτα, σε όλες τις πτήσεις. Στα τέλη Αυγούστου, η παροχή Wi-Fi θα επεκταθεί και στις πτήσεις ανάμεσα στο Τόκιο, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, και τον Οκτώβριο θα παρέχεται και στις πτήσεις από και προς την Τζακάρτα.

Η αεροπορική εταιρεία ANA (All Nippon Airways) δήλωσε πως η Wi-Fi υπηρεσία θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του επόμενου έτους, στις πτήσεις που εξυπηρετούνται από αεροσκάφη Boeing 777 και Boeing 767. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη αυτά για πτήσεις στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική αλλά και την Ασία.

Η παροχή Wi-Fi στη διάρκεια πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες δεν είναι πλήρως διαδεδομένη ακόμα, εν μέρει λόγω του κόστους. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού σε ένα μόνο αεροσκάφος μπορεί να κοστίσει σε μια αεροπορική εταιρεία πάνω από 100.000 δολ, με αποτέλεσμα ορισμένες εταιρείες να είναι επιφυλακτικές, και οι επιβάτες απρόθυμοι να πληρώσουν, αφού άλλα είδη διασκέδασης κατά τη διάρκεια των πτήσεων, είναι συνήθως διαθέσιμα δωρεάν.