Η αεροπορική εταιρεία British Airways φέρνει ένα κομμάτι ηλιοφάνειας μέσα στον χειμώνα, στο αεροδρόμιο London City του Λονδίνου, επεκτείνοντας τις δημοφιλείς πτήσεις της προς Πάλμα και Ίμπιζα όλο το χρόνο.

Προς το παρόν, οι δύο προορισμοί των Βαλεαρίδων νήσων συνδέονται με το αεροδρόμιο του Λονδίνου μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, από τον Οκτώβριο όμως θα υπάρχουν δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Ειδικά για την Ίμπιζα, τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα καθώς δεν υπάρχει καμία απευθείας σύνδεση με το Λονδίνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα δύο νησιά είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες το καλοκαίρι και τώρα οι ταξιδιώτες και οι ιδιοκτήτες κατοικιών στα νησιά αυτά, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν πτήσεις όλο το χρόνο με απευθείας δρομολόγια.

Ο Luke Hayhoe, γενικός διευθυντής της Βritish Αirways Cityflyer, δήλωσε: «οι πτήσεις αναψυχής είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς μας. Με την μοναδική υπηρεσία του αεροδρομίου του Λονδίνου, όπου μπορεί κανείς να κάνει check-in σε είκοσι μόλις λεπτά, μπορούν οι ταξιδιώτες να αφήσουν το σκοτάδι του χειμώνα και να είναι κάτω από τον ήλιο σε λιγότερο από τρεις ώρες.»