Σε κάθε αεροπορικό ταξίδι η προετοιμασία και η μεταφορά αποσκευών μπορεί να είναι μια ευχάριστη διαδιακασία και σημαντικό μέρος της απόλαυσης των διακοπών μας, αν οργανωθούμε σωστά.

Η Olympic Air στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους επιβάτες αναμόρφωσε πρόσφατα τους όρους και τους κανονισμούς μεταφοράς αποσκευών και ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις αλλαγές αυτές που θα ισχύσουν στις πτήσεις της από την 1η Ιουλίου 2012.

Στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού η επιτρεπόμενη αποσκευή για επιβάτες οικονομικής θέσης μπορεί να φτάνει σε βάρος τα 20 κιλά. Για τους επιβάτες της θέσης Premium Economy το βάρος της αποσκευής μπορεί να είναι μέχρι και 25 κιλά, ενώ οι επιβάτες της Business Class μπορούν να μεταφέρουν δύο αποσκευές βάρους 30 κιλών η κάθε μία. Οι κάτοχοι καρτών Silver ή Gold του Travelair Club μπορούν να μεταφέρουν περισσότερες και βαρύτερες αποσκευές σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα.

 

STANDARD

SILVER

GOLD

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

ΚΙΛΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

ΚΙΛΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

ΚΙΛΑ

ECONOMY

1

Έως 20 κιλά

1

Έως 25 κιλά

1

Έως 30 κιλά

PREMIUM ECONOMY

1

Έως 25 κιλά

1

Έως 30 κιλά

1

Έως 35 κιλά

BUSINESS

2

Έως 30 κιλά η κάθε μία

2

Έως 65 κιλά (μέχρι 35 κιλά η κάθε μία)

2

Έως 70 κιλά (μέχρι 35 κιλά η κάθε μία)

 

 

 

 

 

Οσον αφορά τις χειραποσκευές, οι επιβάτες διακεκριμένης θέσης επιτρέπεται να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές έως 12 (8+4) κιλά με μέγιστες διαστάσεις: 55 εκ. x 40 εκ. x 23 εκ. ή 57 εκ. x 54 εκ. x 15 εκατοστά. Οι επιβάτες οικονομικής θέσης επιτρέπεται να μεταφέρουν μία χειραποσκευή έως 8 κιλά με μέγιστες διαστάσεις: 55 εκ. x 40 εκ. x 23 εκατοστά. Για βρέφη δικαιολογείται η μεταφορά μίας χειραποσκευής με τα απαραίτητα για τη διατροφή και την υγιεινή τους, αναλόγως της διάρκειας πτήσης (μέγιστο 6 κιλά).

Oι επιβάτες που ταξιδεύουν μεταφέροντας μαζί τους αθλητικό ή άλλου είδους ειδικό εξοπλισμό μπορούν να υπολογίσουν την ποσότητα και το είδος που θα πάρουν μαζί τους, όπως: πέδιλα σκι, καταδυτικό εξοπλισμό, ποδήλατο, ιστιοσανίδα, είδη ψαρέματος, canoe, snowbike, κλπ, σύμφωνα με τις πρόσθετες οδηγίες στην ιστοσελίδα της Olympic Air.