Το πρώτο αεροσκάφος superjumbo Airbus A380, της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines, προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, Heathrow, από την Κουάλα Λουμπούρ.

Το αεροσκάφος αυτό έχει χωρητικότητα 494 θέσεων. Στο κύριο κατάστρωμα βρίσκονται 350 οικονομικές θέσεις και 8 first class. Το πάνω κατάστρωμα διαθέτει 66 θέσεις business class και 70 οικονομικές θέσεις.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη ένταξη του Α380 superjumbo στον στόλο της εταιρείας, η Malaysia Airlines αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις της στο αεροδρόμιο του Heathrow, προσθέτοντας περισσότερα γραφεία για να επιτύχει ταχύτερο check- in και πιο γρήγορη παράδοση αποσκευών.

Ο επικεφαλής της Malaysia Airlines δήλωσε πως: «ήταν επιτακτική ανάγκη για το πρώτο αεροσκάφος superjumbo να εγκαινιάσει τη διαδρομή Λονδίνο- Κουάλα Λουμπούρ, καθώς το δρομολόγιο αυτό πραγματοποιείται από το 1974. Το νέο αεροσκάφος προσφέρει υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης για τους μακρινούς προορισμούς και ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.»