Η Air Transat, κορυφαία αεροπορική εταιρεία διακοπών του Καναδά, γιόρτασε σήμερα τα είκοσι χρόνια παρουσίας της στη χώρα μας, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κεντρικό εστιατόριο. Το παρόν έδωσαν διευθυντικά και οικονομικά στελέχη της αεροπορικής εταιρείας, καθώς και στελέχη της θυγατρικής εταιρείας της Air Transat, Tourgreece, η οποία προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες σε πάνω από 120.000 ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο, ετησίως.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε και ο πρέσβης του Καναδά Robert Peck, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας. Είπε επίσης πως αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τους ανθρώπους της και ότι θα πρέπει οι Έλληνες να επικεντρωθούν στα θετικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα και όχι στα αρνητικά. Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά πως «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»! Αναφορικά με τις σχέσεις Καναδά Ελλάδας, τόνισε πως η ομογένεια συμβάλει στις οικονομικές επιδόσεις του Καναδά. Σε σχέση με την αεροπορική εταιρεία τώρα, δήλωσε πως ελπίζει να συνεχίζονται τα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Καναδά όλον τον χρόνο, με σκοπό η Ελλάδα να αποτελεί τουριστικό προορισμό και τον χειμώνα, ενώ πρόσθεσε αστειευόμενος ότι «εάν δεν γινόμουν πρέσβης θα γινόμουν πιλότος.»

Έπειτα ο λόγος δόθηκε στον κ. Πεζά, marketing director της Air Transat, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε θερμά την ομάδα marketing του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» για τη συνεργασία τους στην οργάνωση της εκδήλωσης. Είπε ανάμεσα σε άλλα, πως η Air Transat πετάει προς σχεδόν 60 προορισμούς σε πάνω από 25 χώρες, εξυπηρετεί πάνω από 3 εκατ. επιβάτες ετησίως, απασχολεί περίπου 6.500 εργαζομένους, ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση των αεροπορικών εταιρειών να ακυρώνουν δρομολόγια από και προς τη χώρα μας, σε αντίθεση με την Air Transat η οποία διατηρεί σταθερά τα δρομολόγιά της και μάλιστα, σημείωσε φέτος αύξηση της τάξεως του 10% στα δρομολόγια από Αθήνα προς Καναδά, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.