Ως το επίσημο αεροδρόμιο του Λονδίνου για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012, το Heathrow ετοιμάζεται να υποδεχθεί αυτό το καλοκαίρι, περισσότερους από 19 εκατ. επιβάτες, φιλοξενώντας διάφορες εκδηλώσεις με θέμα τους ολυμπιακούς αγώνες.

Γιγαντιαία πανό και φωτογραφίες με αθλητές, από όλα τα αθλήματα, καλωσορίζουν τους επισκέπτες και κατέχουν εξέχουσα θέση σε όλο το αεροδρόμιο αλλά και την πόλη.

Το αεροδρόμιο, μέσω τεραστίων οθονών που δείχνουν τα γεγονότα από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσουν οι επισκέπτες κάποια από τα αθλητικά γεγονότα.

Έχουν επίσης προγραμματιστεί και άλλες ζωντανές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων:

• Μια εμφάνιση από τη βρετανική ομάδα μπάσκετ που δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να γνωρίσουν από κοντά τους παίκτες
• Ξενάγηση του αεροδρομίου από τις επίσημες μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Mandeville και Wenlock
• Τραπέζια πινγκ-πονγκ είναι εγκατεστημένα σε κάθε τερματικό σταθμό έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο παιχνίδι
• Τεράστιες υδρόγειες σφαίρες για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να εντοπίσουν βασικούς προορισμούς
• Ζωντανές παραστάσεις από το συγκρότημα πνευστών Salvation Army
• Εκθέσεις τέχνης με θέμα τους ολυμπιακούς αγώνες στην Πινακοθήκη του τερματικού σταθμού 5 δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να αγοράσουν αυθεντικά κομμάτια

Τα εμπορικά καταστήματα του αεροδρομίου θα εργαστούν εντατικά για να ενισχύσουν την αγοραστική εμπειρία των επιβατών, με πολλές ειδικές προσφορές και δώρα. Θα ανοίξουν επίσης πολλά νέα καταστήματα εντός του αεροδρομίου, όπως το La Maison du Chocolat στον πρώτο τερματικό σταθμό και ένα κατάστημα Oakley  στον πέμπτο τερματικό σταθμό.

Ο John Holland- Kaye, εμπορικός διευθυντής του Heathrow, είπε, «To Ηeathrow θα είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση του Λονδίνου, για χιλιάδες επισκέπτες. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία για τους επιβάτες μας, φέρνοντας τον ενθουσιασμό και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων απευθείας σε αυτούς, βοηθώντας τους να κάνουν τα ταξίδια τους ακόμα καλύτερα και αξέχαστα.»