Η Ουρουγουάη αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Pluna, εφόσον απέτυχε να βρει νέους επενδυτές και να μπορέσει να ξεπεράσει την πτώχευση, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας.

Η αεροπορική εταιρεία έχασε πάνω από 100 εκατ. δολ. στο διάστημα 2007- 2012, γεγονός που οφείλεται στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή και στις υψηλές τιμές των καυσίμων.

«Δεν θα μπορούσαμε πλέον να χρηματοδοτούμε τις δραστηριότητες της Pluna, δεν υπήρχε ρευστότητα, οπότε δεν μπορούσε να συνεχίσει να πετά σε αυτή την κατάσταση», τόνισε μέλος της εκτελεστική εξουσίας της κυβέρνησης.

Η Pluna διέθετε στο στόλο της 13 αεροπλάνα Bombardier και συνέδεε την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, με την Αργεντινή, τη Βραζιλία και τη Χιλή.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν δρομολόγια από και προς το Μοντεβιδέο, συμπεριλαμβανομένης της American Airlines και της Iberia Airlines.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Jose Mujica επιδιώκει πλέον να δημιουργήσει μια νέα αεροπορική εταιρεία, με τη συμμετοχή του κράτους.