Η Aer Lingus απέρριψε την προσφορά της Ryanair, αξίας 694 εκατ. ευρώ, για την αγορά της, λέγοντας ότι ουσιαστικά υποτιμά την αεροπορική εταιρεία και προέβλεψε ότι η προτεινόμενη συμφωνία θα απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair προσπάθησε για τρίτη φορά να αγοράσει την αντίπαλη αεροπορική εταιρεία και η απόρριψη της Aer Lingus δεν είναι έκπληξη. Η Aer Lingus υποστηρίζει ότι, μετά την τελευταία απόπειρα, το 2006, η οποία είχε αποκλειστεί για λόγους ανταγωνισμού, η υπόθεση κατά της συγχώνευσης έχει γίνει ισχυρότερη. Η Aer Lingus υποστηρίζει ότι ο αριθμός των δρομολογίων που θα μονοπωλήσει η Ryanair, αν η προσφορά αγοράς επιτραπεί, θα αυξηθεί κατά πολύ.

Η Aer Lingus λέει ότι έχει βάσιμες υποψίες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απορρίψει για ακόμα μια φορά την προσφορά της Ryanair, γεγονός που κάνει την προσφορά μη αξιόπιστη και μη ικανή για ολοκλήρωση. Εκπρόσωποι της εταιρείας υπενθυμίζουν επίσης, ότι η Aer Lingus έχει γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση από την τελευταία προσφορά της Ryanair.

Η Aer Lingus ισχυρίζεται επίσης ότι η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού είναι πιθανό να απαιτήσει από την Ryanair να πωλήσουν το 29,82% των μετοχών της στην Aer Lingus, λόγω του θεμιτού ανταγωνισμού. Η αεροπορική εταιρεία θα γράψει στους μετόχους της το επόμενο δεκαπενθήμερο, περιγράφοντας την αντίθεσή της στη Ryanair.