Η αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways, θα προσφέρει δωρεάν ασύρματη Q Streaming ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια των πτήσεων, για τους επιβάτες οικονομικής και διακεκριμένης θέσης, σε επιλεγμένα αεροσκάφη B767.

Η Qantas έχει ήδη τοποθετήσει σε ένα από τα αεροσκάφη της την τεχνολογία αυτή, ενώ πρόκειται να τοποθετηθεί και σε άλλα αεροπλάνα μέχρι το τέλος του έτους.

Σε αντίθεση με την επίσης αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Jetstar, η οποία παρέχει iPads επί πληρωμή, με προ-φορτωμένο περιεχόμενο, η Qantas θα παρέχει συνεχή ροή περιεχομένου μέσω WiFi για τα iPads, που θα παρέχεται στους επιβάτες της, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αεροπορική εταιρείας, ο κεντρικός server κατέχει την ικανότητα αποθήκευσης 18 φορές παραπάνω από αυτήν ενός tablet 64GB, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να προσφέρει πάνω από 200 ώρες τηλεόρασης και προγραμμάτων ήχου.

Σύμφωνα με την Qantas, το επόμενο στάδιο θα είναι να χρησιμοποιούν οι επιβάτες την υπηρεσία αυτή, με τις δικές τους συσκευές smartphone, tablet ή με τον φορητό τους υπολογιστή.