Η British Airways (BA) ανακοίνωσε αλλαγές στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2012 από το αεροδρόμιο του Heathrow.

Η αγορά της αεροπορικής εταιρείας bmi (British Midland International) από την British Airways, σημαίνει ότι θα υπάρξουν τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως προς την ισπανική πόλη Αλικάντε από τις 28 Οκτωβρίου, καθώς και τρεις πτήσεις την ημέρα στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία, από τις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα της BA, θα διατηρηθούν οι πτήσεις της bmi προς την πόλη Αλμάτι (Καζακστάν), την Αμμάν (Ιορδανία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), την Βηρυτό (Λίβανος) και την Φρίταουν (Σιέρα Λεόνε) από τις 28 Οκτωβρίου. Από τις 13 Οκτωβρίου οι πτήσεις προς την Τιφλίδα της Γεωργίας, θα γίνονται απευθείας, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης αύξηση της συχνότητας των πτήσεων. Από τις 28 Οκτωβρίου οι επτά εβδομαδιαίες πτήσεις προς Γιβραλτάρ θα αυξηθούν σε εννέα, με επιπλέον δρομολόγια που θα εκτελούνται τα Σάββατα και τις Κυριακές. Την ίδια ημερομηνία, ο αριθμός των πτήσεων από το Τελ Αβίβ θα αυξηθεί σε είκοσι εβδομαδιαίως, από δεκατέσσερα που ήταν παλιά.

Αρκετά πρώην δρομολόγια της bmi θα αφαιρεθούν από το πρόγραμμα της ΒΑ. Θα ανασταλούν τα δρομολόγια προς Νταμάμ από τις 16 Σεπτεμβρίου, προς Μπισκέκ και Χαρτούμ από 1 Οκτωβρίου, προς Ερεβάν από τις 13 Οκτωβρίου και προς Αμριτσάρ και Καζαμπλάνκα από τις 28 Οκτωβρίου.

Οι πτήσεις της bmi προς Ριάντ και Τζέντα θα σταματήσουν και αυτές από τις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς τα δρομολόγια αυτά ήδη εξυπηρετούνται από την ΒΑ.Οι πτήσεις προς Ριάντ και Κέιπ Τάουν έχουν εκ νέου προγραμματιστεί για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Heathrow τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Η απόκτηση της bmi έχει ήδη αρχίσει να κάνει τη διαφορά και είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές και στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και στους κοντινούς προορισμούς, προς όφελος των πελατών μας» δήλωσε ο Keith Williams, διευθύνων σύμβουλος της British Airways.

«Θα έχουμε επτά νέα δρομολόγια: από το Heathrow προς Σεούλ, Αλικάντε, Λιντς Μπράντφορντ, Ρότερνταμ, Ζάγκρεμπ και από το αεροδρόμιο του Gatwick στο Λας Βέγκας και στη Βαρκελώνη. Επίσης, θα διατηρήσουμε την πλειοψηφία των πτήσεων της bmi προς κοντινούς προορισμούς, όπως στο Μπέλφαστ και το Δουβλίνο», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.