Η αεροπορική εταιρεία Ryanair πρόκειται να διακόψει δεκαπέντε δρομολόγια προς την Ισπανία. Κατέληξε στην απόφαση αυτή ύστερα από μια σειρά φορολογικών επιβαρύνσεων στα αεροδρόμια της Ισπανίας. Θα ακυρωθούν έντεκα πτήσεις προς Μαδρίτη και τέσσερις προς Βαρκελώνη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διπλασιάσει τους φόρους και στα δύο αεροδρόμια η οποία τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Τα δρομολόγια που θα ακυρωθούν είναι τα εξής: Μάντσεστερ προς Μαδρίτη, Ιστ Μίντλαντς προς Βαρκελώνη και Λιντς Μπράντφορντ προς Βαρκελώνη. Η Ryanair θα μειώσει επίσης τη συχνότητα των δρομολογίων από το αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης προς το Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη, το Λίβερπουλ και το Δουβλίνο. Οι αλλαγές αυτές της αεροπορικής εταιρείας θα γίνουν από το Νοέμβριο.

Ο Michael O’Leary, πρόεδρος της Ryanair, δήλωσε πως «Η Ryanair είναι ενάντια στην απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να διπλασιάσει τους φόρους αεροδρομίου, τόσο στα αεροδρόμια της Μαδρίτης όσο και της Βαρκελώνης. Δυστυχώς, αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρές περικοπές στα δρομολόγια, τον τουρισμό και στις θέσεις εργασίας και στα δύο αεροδρόμια αυτόν το χειμώνα.»

«Μόνο οι περικοπές της Ryanair θα προκαλέσουν απώλειες 2,3 εκατ. επιβατών και 2.000 θέσεων εργασίας στα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης.»