Οι αεροπορικές εταιρίες του Lufthansa Group διακίνησαν συνολικά 3,9% περισσότερους επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του 2012, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συνολικά, 49,4 εκ. επιβάτες επέλεξαν να ταξιδέψουν με τις εταιρίες Lufthansa German Airlines, SWISS ή Austrian Airlines.


Πέραν της αύξησης της επιβατικής κίνησης, οι αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα επιβατικά χιλιόμετρα από την αρχική προσφορά κατα τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, αυξάνοντας έτσι το μέσο συντελεστή πληρότητας των αεροσκαφών τους. Ο συντελεστής πληρότητας στο σύνολο των εταιριών του Ομίλου αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, σε ποσοστό 76,9%. Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 2,3% και οι πωλήσεις κατά 3,8%.


Η Lufthansa German Airlines διακίνησε συνολικά 35,8 εκατομμύρια επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του 2012, καταγράφοντας αύξηση 3,4% συγκριτικά με τα επίπεδα της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 1,8% και οι πωλήσεις κατά 2,8%. Ανάλογα αυξήθηκε και ο συντελεστής πληρότητας συγκριτικά με τα περσινά επίπεδα, κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες, σε ποσοστό 76,5%. Το πρώτο εξάμηνο, η SWISS διακίνησε περίπου 8,1 εκατομμύρια επιβάτες και η Austrian Airlines περίπου 5,4 εκατομμύρια επιβάτες.


Ο όγκος διακίνησης φορτίου στη Lufthansa Cargo μειώθηκε κατά 9,2% το πρώτο εξάμηνο του έτους, συγκριτικά με ένα δυναμικό πρώτο εξάμηνο του 2011. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των έξι πρώτων μηνών, από τα εμπορικά αεροσκάφη του Lufthansa Group διακινήθηκαν συνολικά 864.000 τόνοι φορτίου και αλληλογραφίας. Η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 7,6% συγκριτικά με τα περσινά επίπεδα, ενώ ο συντελεστής πληρότητας μειώθηκε κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 68,4%.


Τα οικονομικά αποτελέσματα του Lufthansa Group για το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ανακοινωθούν στις 2 Αυγούστου 2012 και θα διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.lufthansa.com/investor-relations