Σύμφωνα με ανακοινώσεις τις αεροπορικής εταιρείας SAS, Scandinavian Airlines System, οι πτήσεις από Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Φιλανδία προς Ελλάδα, συγκεντρώνουν πολλούς επιβάτες που ταξιδεύουν στη χώρα μας για λόγους αναψυχής και όχι μόνο.

Μεγάλη επιτυχία έχει σημειώσει το δεύτερο καθημερινό δρομολόγιο της SAS, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθόλου άδειες θέσεις!

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Αβερκιάδη, γενικό διευθυντή των Σκανδιναβικών Αερογραμμών για Ελλάδα & Κύπρο, «το δρομολόγιο αρχικά ξεκίνησε για δύο μόνο μήνες αλλά όπως ήδη ανακοινώνει η εταιρία θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι τον Οκτώβριο λόγω της αυξημένης κίνησης καθώς και των νέων προσιτών τιμών και προσφορών της SAS προς και από την Ελλάδα με αποτέλεσμα να σημειώνει πολύ μεγάλη πληρότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση που καταγράφει η SAS στον εισερχόμενο τουρισμό από τις Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, και Δανία) και τη Φινλανδία για το 2012 ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό.»