Το διεθνές αεροδρόμιο της Βουδαπέστης παραμένει «αισιόδοξο», παρά το γεγονός ότι σημείωσε απώλειες ύψους 11% στην κυκλοφορία του, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, μετά την κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας Malév Hungarian Airlines το Φεβρουάριο.

Το αεροδρόμιο ξεκίνησε να συνεργάζεται με έξι νέες αεροπορικές εταιρείες το 2012, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair, η οποία έφερε πέντε αεροσκάφη και τριάντα νέα ευρωπαϊκά δρομολόγια.

Στελέχη του αεροδρομίου είπαν πως η περίοδος μετά το κλείσιμο της Malév «θα μπορούσε να αφήσει το αεροδρόμιο σε αναταραχή», αλλά στην πραγματικότητα το αεροδρόμιο, οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταίροι, «συνεργάστηκαν και έδωσαν δείγματα εντυπωσιακής αλληλεγγύης και αισιοδοξίας».

Ο διευθυντής αεροπορίας του αεροδρομίου, Kam Jandu, δήλωσε: «Το κενό που άφησε η Malév προσφέρει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο για τους μεταφορείς που εκτελούν πτήσεις εντός της χώρας όσο και για αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν βάση στη Βουδαπέστη.»

Το αεροδρόμιο έχει ανακτήσει πλέον το 80% των πτήσεών του που στο παρελθόν εκτελούσε η Malév. Αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια εκτός Βουδαπέστης έχουν επίσης δει αύξηση της πληρότητάς τους από 3,8% έως και 72,1%.