Η Tesco, μια από τις κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, εγκατέστησε το πρώτο διαδραστικό εικονικό κατάστημα της χώρας, στον βόρειο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Gatwick, επιτρέποντας στους επιβάτες να εξασφαλίσουν ότι το ψυγείο τους θα είναι γεμάτο όταν θα επιστρέψουν σπίτι τους από το ταξίδι!

Οι καταναλωτές είναι σε θέση να επιλέξουν ότι χρειάζονται ανάμεσα σε μια σειρά προϊόντων καθημερινής χρήσης, σε μεγάλες οθόνες που μοιάζουν με ψυγεία. Με τη σάρωση των barcodes με το iPhone ή Android κινητό τους, οι καταναλωτές επιλέγουν τα προϊόντα τους και στη συνέχεια, τα ψώνια τους παραδίδονται στον χώρο τους.

Το εικονικό κατάστημα θα είναι ανοικτό από τις 6 έως τις 19 Αυγούστου. Το προσωπικό θα είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει τους πελάτες με την σάρωση και την διαδικασία παραγγελίας με τα smartphones τους.

Η διευθύντρια marketing της Tesco, Mandy Minichiello, είπε πως, «Ως εργαζόμενη μητέρα, ξέρω ότι η οργάνωση ενός ταξιδιού μπορεί να είναι αγχωτική διαδικασία. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι ένα άδειο ψυγείο όταν γυρίσουμε σπίτι. Όταν ήρθε η ιδέα για το εικονικό κατάστημα στο Gatwick, θέλαμε πραγματικά να προσφέρουμε μια χρήσιμη υπηρεσία για πολυάσχολες οικογένειες.»