Η Emirates Airline ξεκινάει πάλι πτήσεις προς Τρίπολη από τις 29 Οκτωβρίου του 2012, μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας της υπηρεσίας, λόγω της βίαιης πολιτικής αναταραχής στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Η αεροπορική εταιρεία θα εξυπηρετεί τη λιβυκή πρωτεύουσα τέσσερις φορές την εβδομάδα, από το Ντουμπάι, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, με αεροσκάφος Airbus A330-200.

«Με την επαναφορά των πτήσεων στην Τρίπολη, η Emirates υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στη Λιβύη, σε μια εποχή που η χώρα επιδεικνύει τη δύναμη και την αντοχή της απέναντι στις αντιξοότητες» δήλωσε ο Jean Luc Grillet, αντιπρόεδρος της Emirates για την Αφρική.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Λιβύη και αισθανόμαστε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε εκ νέου τις υπηρεσίες μας, γεγονός που θα συμβάλει στη στήριξη των επιχειρήσεων, του διεθνές εμπορίου, του τουρισμού καθώς και στην ενίσχυση της συνολικής υποδομής της χώρας», πρόσθεσε.

Η Τρίπολη αποτελεί μέρος του δικτύου δρομολογίων της Emirates από τον Μάρτιο του 2001. Η υπηρεσία ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 μετά από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε και οδήγησε τελικά στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι.