Συνολικά 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο Σουδανός υπουργός Θρησκευτικών Θεμάτων, Γάζι αλ Σάντικ, από έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε την επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης στο Νότιο Κορντοφάν, όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το Αΐντ ελ-Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού.
Ο Αμπντελχαφίζ Αμπντελραχίμ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Σουδάν, ανακοίνωσε πως 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την «έκρηξη» που σημειώθηκε στο αεροσκάφος. “Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους σκοτώθηκαν”, πρόσθεσε. Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Ταλόντι όταν «ακούστηκε μια έκρηξη και διαλύθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ο Αμπντελραχίμ δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.
Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε νωρίτερα ότι στην αντιπροσωπεία μετείχε ο υπουργός Καθοδήγησης και Παραγωγικών Πόρων Χαλίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα ωστόσο με το Αλ Τζαζίρα οι υπουργοί ήταν δύο και συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και σωματοφύλακες.
Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του γερασμένου στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας των αερομεταφορών.