Το εργατικό συνδικάτο που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa, απέρριψε τη μισθολογική πρόταση της αεροπορικής εταιρείας, ανέστειλε όμως τη λήψη απόφασης για πιθανή απεργιακή κινητοποίηση.

Το συνδικάτο UFO, που αντιτάσσεται στην πρόθεση της διοίκησης να χρησιμοποιήσει υποαμοιβόμενο προσωπικό μέσω υπεργολάβων σε ορισμένες πτήσεις, ανακοίνωσε στις 8 Αυγούστου πως τα μέλη του ψήφισαν υπέρ της απεργίας.

Η ίδια ένωση πρόσθεσε πως οι όροι που πρότεινε η Lufthansa στις διαπραγματεύσεις ήταν απαράδεκτοι, αλλά τόνισε πως έδωσε διορία στην εταιρεία να υποβάλλει βελτιωμένη πρόταση ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πρόσθεσε επίσης, πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί απεργία στο μεσοδιάστημα.

Η UFO ποτέ άλλοτε δεν έχει πραγματοποιήσει γενική απεργία. Στη Lufthansa, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην Ευρώπη, απασχολούνται 18.000 στελέχη ως πλήρωμα καμπίνας. Δεν αποκαλύπτεται πόσα από αυτά είναι εγγεγραμμένα σε συνδικαλιστικές ενώσεις.

Η εταιρεία έχει δηλώσει στο προσωπικό του πως αναμένει από την πλευρά τους να δεχθούν θυσίες στις θέσεις εργασίας και τους μισθούς της στα πλαίσια της προσπάθειας για περικοπές εξόδων.