Ηγετικά στελέχη του διεθνούς κολοσσού Triple Five, της εταιρείας που ενδιαφέρεται να αγοράσει τις Κυπριακές Αερογραμμές, συναντώνται εκτάκτως αύριο στο Λονδίνο, για να συζητήσουν το επόμενο βήμα τους σε σχέση με τον κρατικό αερομεταφορέα. Η σύσκεψη, της οποίας θα προεδρεύσει ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Triple Five, Nader Ghermezian, θα ασχοληθεί αρχικά με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά και τον διορισμό οκτώ νέων διοικητικών συμβούλων στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Στη σύσκεψη, η ηγεσία της Triple Five, που θα μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα από τον Καναδά, θα συζητήσει με τους εμπειρογνώμονες δύο οίκων, στους οποίους ανέθεσε την ετοιμασία μελέτης για τη βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών, τις προοπτικές για την επιτυχία του εγχειρήματος μετά και τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι δύο οίκοι, ένας γαλλικός κι ένας βρετανικός, θεωρούνται αυθεντίες στον τομέα της διαχείρισης εταιρειών αερομεταφορών και έχουν επιστρατευθεί για να βοηθήσουν, ώστε η εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών, σε περίπτωση που εξαγορασθεί από την Triple Five, να ορθοποδήσει και να καταστεί κερδοφόρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αυριανή σύσκεψη στο Λονδίνο, βασικό θέμα συζήτησης, επίσης, θα είναι η πορεία των διαβουλεύσεων με την κυπριακή εταιρεία, προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα σε σχέση με τη λήψη απόφασης για την υποβολή δημόσιας πρότασης για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η Triple Five άρχισε από τον περασμένο Μάρτιο διαβουλεύσεις με τη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ είχε υποβάλει και ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει η εξαγορά σε περίπτωση, που οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία.

Ωστόσο, η διάλυση του συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών και η καθυστέρηση στον διορισμό νέου, καθυστέρησαν και τις διαβουλεύσεις, μιας και η Triple Five ανέμενε τον σχηματισμό του νέου Συμβουλίου, ώστε να μπορεί να προχωρήσει.