Η Emirates, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, ανακοινώνει την αναβάθμιση του αεροσκάφους που εξυπηρετεί το καθημερινό δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι. Με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση που παρουσιάζει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, η Emirates θα εντάξει το αεροσκάφος Boeing 777 στο καθημερινό δρομολόγιο με προορισμό το Ντουμπάι, από την 1η Σεπτεμβρίου 2012.


Το αεροσκάφος Boeing 777 της Emirates με διάταξη τριών κατηγοριών θέσεων προσφέρει στο δρομολόγιο 54% αυξημένη χωρητικότητα, που ισούται με 127 επιπλέον καθίσματα στην Οικονομική Θέση σε κάθε πτήση προς Ντουμπάι, ενώ η Πρώτη και Διακεκριμένη Θέση παραμένουν ως έχουν (με 12 και 42 καθίσματα, αντίστοιχα). Επιπλέον, και καθώς το αεροσκάφος Boeing 777-300 έχει δυνατότητα μεταφοράς εμπορευματικού φορτίου περίπου 23.000 κιλών και 132 κυβικών μέτρων, πέραν του φορτίου των επιβατών, η αναβάθμιση του αεροσκάφους θα προσφέρει αύξηση χωρητικότητας 35% για το μεταφερόμενο εμπορευματικό φορτίο.


Επιπρόσθετα, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, η αναβάθμιση του αεροσκάφους αναμένεται να αυξήσει την κίνηση των επιβατών που ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής προς Ντουμπάι και προς Αθήνα, αντίστοιχα. Επιπλέον, κι όσον αφορά στην κίνηση εμπορευματικού φορτίου, η Emirates έχει ήδη σημειώσει αύξηση 48% στο εξαγόμενο φορτίο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ενώ περαιτέρω αύξηση αναμένεται να σημειωθεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων της ΙΑΤΑ για τον Ιούνιο του 2012, η Emirates βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αεροπορικών εταιρειών με τις υψηλότερες εξαγωγές, ενώ βάσει στατιστικών στοιχείων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» για το σύνολο των Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών για το 2011 (εισαγωγές κι εξαγωγές), η Emirates κατέχει την τρίτη θέση μετά τις εταιρείες ΕΑΤ (DHL) και UPS.


Ο Mohammad Sarhan, Διευθυντής της Emirates σε Ελλάδα και Αλβανία, δήλωσε τα ακόλουθα: «Μετά από 16 έτη συνεχούς παροχής υπηρεσιών στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ανακοινώνουμε την ένταξη του αεροσκάφους Boeing 777 στο καθημερινό μας δρομολόγιο, απόρροια της αυξανόμενης ζήτησης. Η Αθήνα αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό για την Emirates, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της μακροχρόνιας σχέσης του τουρισμού και των επιχειρήσεων μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας».


«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να λαμβάνουμε τέτοιο ενδιαφέρον κι εμπιστοσύνη από τους Έλληνες επιβάτες και προσδοκούμε ότι η αναβάθμιση του αεροσκάφους θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών μας. Επιπλέον, η λειτουργία του αεροσκάφους Boeing 777 θα συμβάλει στη διατήρηση της υψηλής θέσης που κατέχουμε στην Ελληνική αγορά, καθώς και στην προσπάθεια της χώρας για αύξηση των εξαγωγών», πρόσθεσε ο κ. Sarhan.


Η ένταξη του αεροσκάφους Boeing 777 δίνει στους Έλληνες ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει, ice, με περισσότερα από 600 κανάλια ψυχαγωγίας κατ’ απαίτηση, άνετα ανακλινόμενα καθίσματα στην Πρώτη και Διακεκριμένη Θέση, τα οποία διαθέτουν ενσωματωμένο χειριστήριο ελέγχου. Αντίστοιχα, ο θάλαμος επιβατών στην Οικονομική Θέση είναι ειδικά σχεδιασμένος για να προσφέρει περισσότερο χώρο και άνεση. Για τους επιβάτες που επιθυμούν να μείνουν συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Emirates διαθέτει υπηρεσίες δορυφορικού τηλεφώνου, γραπτών μηνυμάτων (SMS) και email σε κάθε κάθισμα, καθώς και ενσωματωμένο τροφοδοτικό στα καθίσματα Επίσης, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν γεύματα υψηλής γαστρονομίας, βασισμένα σε τοπικές συνταγές με φρέσκα προϊόντα, τα οποία σερβίρουν τα καλά εκπαιδευμένα Μέλη του Πληρώματος Καμπίνας της Emirates.


Η πτήση με κωδικό ΕΚ 105 αναχωρεί από το Dubai στις 10:05 με ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 13:20. Η πτήση με κωδικό ΕΚ106 αναχωρεί από την Αθήνα στις 15:50 και προσγειώνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 22:05.