Η συνεχής ανάπτυξη της Turkish Airlines και η δυναμική της παρουσία σε όλο τον κόσμο, είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν συμβάλλει μέχρι στιγμής, στην επίτευξη των άκρως θετικών αποτελεσμάτων της.


Σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις που παρουσίασαν τα κεντρικά της εταιρείας, για το πρώτο εξάμηνο του 2012, η THY αύξησε τα έσοδα από πωλήσεις κατά 36%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, στα 6,7 δισ. TRY, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 142%, στα 164 εκατ. TRY.


Η Turkish Airlines σημείωσε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους της περσινής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, παρά την καταγεγραμμένη ζημιά του πρώτου τριμήνου του έτους, εξαιτίας των εποχιακών παραγόντων, η Turkish Airlines κατέγραψε κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2012, με την βοήθεια των ισχυρών επιδόσεων της, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Με καθαρά λειτουργικά κέρδη που ανήλθαν στα 271 εκατ. TRY, κατά το δεύτερο τρίμηνο, η THY παρουσίασε καθαρά λειτουργικά κέρδη στα 52 εκατ. TRY, στο πρώτο εξάμηνο του 2012.


Στα αποτελέσματα κίνησης της εταιρείας, η Turkish Airlines μετέφερε συνολικά στο εξάμηνο 18 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 20%. Οι δείκτες των διαθέσιμων χιλιομέτρων ανά κάθισμα (ASK) και των εσόδων ανά χιλιόμετρο (RPK), αυξήθηκαν κατά 19% και 24% αντίστοιχα. Ο συντελεστής πληρότητας των επιβατών, αυξήθηκε κατά 5,7 μονάδες, στο 75,2%. Το μερίδιο των διεθνών επιβατών σε σύνολο μεταφοράς διεθνών επιβατών, αυξήθηκε κατά 4 μονάδες, στο 39%. Επίσης, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), ο κλάδος των παγκόσμιων αερομεταφορών κατέγραψε ανάπτυξη στους δείκτες των επιβατών καθώς και των ASK και RPK, της τάξης του 7%, 6,5% και 4,7% αντιστοίχως.


Στο πρώτο εξάμηνο του 2012, ο συνολικός αριθμός των διεθνών προορισμών της THY αυξήθηκε στις 157 πόλεις, με την προσθήκη οκτώ νέων προορισμών στο δίκτυο. Παράλληλα, ο αριθμός των αεροσκαφών, κατά την ίδια χρονική περίοδο, αυξήθηκε κατά 19 αεροσκάφη και ανήλθε στον συνολικό αριθμό των 194. Από τα 194, τα 151 είναι αεροσκάφη στενής ατράκτου, τα 37 ευρείας ατράκτου και τα 6 εξυπηρετούν μεταφορές cargo.


Όπως και το 2011, η Turkish Airlines επιλέχθηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη για το 2012, από την Skytrax, διατηρώντας την επιτυχημένη απόδοσή της, με την ισχυρή χρηματοοικονομική διάρθρωσή της και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της.