Οι αεροπορικές εταιρείες Etihad Airways και Virgin Australia έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερα πετυχημένη, πολυδιάστατη συνεργασία που περιλαμβάνει πτήσεις κοινού κωδικού, κοινές πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και αμοιβαία, άμεσα οφέλη στα αντίστοιχα προγράμματα τακτικών επιβατών.

Η Etihad επιβεβαίωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στη Virgin, που πλέον φτάνει το 10%, δηλαδή 221 εκατ. μετοχές αγορασμένες τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο της λειτουργίας ελεύθερης αγοράς. Πριν από περίπου 6 εβδομάδες, το Foreign Investment Review Board (FIRB) ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Etihad Airways από 5% σε 10%.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, κ. James Hogan, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Υποστηρίζουμε τη στρατηγική της διοίκησης της Virgin Australia και θα συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία για να βελτιώσουμε τη δραστηριότητα των επιχειρήσεών μας».

Ο κ. Hogan τόνισε πως δεν ήταν στόχος της Etihad Airways να γίνει ο κύριος μέτοχος ή να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη Virgin Australia. «Η μικρή συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο αντανακλά τη δυνατή σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών και για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται η δέσμευσή της εταιρείας στην αγορά της Αυστραλίας» πρόσθεσε ο κ. Hogan.