Σε επιστολή της υποδιευθύντριας της Air Berlin επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της εταιρείας να διατηρήσει το δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου.


Στην επιστολή σημειώνονται τα εξής: «Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σας επιβεβαιώνω και εγγράφως ότι η Air Berlin διατηρεί τις πτήσεις της προς το Βόλο. Έτσι και τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιούνται πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα του 2013 οι πτήσεις, για οργανωτικούς λόγους, δεν θα πραγματοποιούνται μέσω Νυρεμβέργης αλλά μέσω Βιέννης, με απευθείας συνδέσεις από τα αεροδρόμια Βερολίνου (BER), Ντύσελντορφ (DUS), Φραγκφούρτης (FRAΝ), Αμβούργου (HAM), Ανοβέρου (HAJ), Μονάχου (MUC), Νυρεμβέργης (NUE), Ζυρίχης (ZRH)».


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε απ’ την πλευρά του ότι αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου αεροπορικές εταιρείες είτε συγχωνεύονται είτε σταματάνε τις πτήσεις τους σε ορισμένους προορισμούς η Air Berlin όχι μόνο διατηρεί τις πτήσεις της προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αλλά προσθέτει και τρείς νέες συνδέσεις στο πρόγραμμα πτήσεων, τη Φρανκφούρτη, τη Ζυρίχη και το Μόναχο.