Η Lion Air, η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας, θα δημιουργήσει μια νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με βάση τη Μαλαισία, μια κίνηση – πρόκληση για την επίσης χαμηλού κόστους AirAsia, καθώς η ζήτηση για φτηνές πτήσεις στη Νοτιοανατολική Ασία όλο και αυξάνεται.

Ο νέος αερομεταφορέας, Malindo Airways, θα ξεκινήσει πτήσεις μεταξύ της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, τον προσεχή Μάιο, με στόλο που θα αποτελείται από 12 αεροσκάφη Boeing 737, τα οποία σχεδιάζει να αυξήσει σε 100 μέσα σε μια δεκαετία, δήλωσε ο πρόεδρος της Lion Air, Rusdi Kirana.

Σε αντίθεση με άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η Malindo Airways θα παρέχει ψυχαγωγία στις πτήσεις της, επιπλέον χώρο για τα πόδια, δωρεάν ελαφριά γεύματα αλλά και χαμηλές τιμές, πρόσθεσε ο Kirana.

Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντιπαλότητας και του ανταγωνισμού μεταξύ της Lion Air και της AirAsia, καθώς η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση των εισοδημάτων τονώνει την ταχεία αύξηση της επιβατικής κίνησης στους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους.

«Η δημιουργία της Malindo Airways είναι μια ευκαιρία να αξιοποιηθεί η ισχυρή αεροπορική αγορά, που είναι πλέον έτοιμη για την ένταξη μιας νέας αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Najib Razak.

Η Lion Air έχει μερίδιο 49% στην αεροπορική εταιρεία, ενώ η ιδιωτική Εθνική Βιομηχανία Αεροδιαστημικής & Άμυνας της Μαλαισίας κατέχει την πλειοψηφία 51%.