Στις 28 Οκτωβρίου 2012, με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος, η Germanwings θα μετακομίσει στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της πρωτεύουσας.


Μέχρι στιγμής, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία, ξεκινούσε- αντίθετα από τη μητρική της Lufthansa – από το Schoenefeld του Βερολίνου.


Με την μετακόμιση, όλα τα προσφερόμενα δρομολόγια της αεροπορικής εταιρίας συγκεντρώνονται πλέον σε ένα αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα, γεγονός που καθιστά για τους ταξιδιώτες ιδιαίτερα εύκολο τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους.


Οι προσφορές και των δύο εταιριών θα μπορούν πλέον να συντονίζονται ακόμη καλύτερα στο αεροδρόμιο Tegel: Ήδη, εδώ και αρκετούς μήνες μπορεί κανείς να συνδυάζει σε ένα αεροπορικό εισιτήριο πτήσεις με Lufthansa και Germanwings και να μετεπιβιβάζεται εύκολα και ομαλά από τη μία εταιρία στην άλλη. Το πρόγραμμα πτήσεων των Germanwings και Lufthansa σε δρομολόγια από Κολονία και Στουτγκάρδη προς Βερολίνο έχει ήδη εναρμονιστεί.


Επιπλέον, από την έναρξη του χειμερινού προγράμματος οι πελάτες της Germanwings επωφελούνται και από την αμεσότερη σύνδεση του Tegel με το κέντρο της πόλης και τις μικρότερες αποστάσεις, αν, για παράδειγμα, πρόκειται για επαγγελματικές συναντήσεις στην πόλη.