Η Folli Follie Group, βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τον ελβετικό διεθνή όμιλο ταξιδιωτικού εμπορίου, Dufry, για πιθανή παραχώρηση ενός μέρους ή του συνόλου της δραστηριότητας των ΚΑΕ.

της Χριστίνας Βασιλειάδη.

Ο όμιλος Dufry δραστηριοποιείται σε 44 χώρες , διαθέτει 1.200 καταστήματα σε αεροδρόμια, λιμάνια κρουαζιέρας και άλλους ταξιδιωτικούς σταθμούς, ενώ με τζίρο 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα, αποτελεί εταιρεία-κολοσσό στον τομέα του ταξιδιωτικού εμπορίου παγκοσμίως.

Βέβαια, ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δεν έχει υπογραφεί ακόμα κάποια συμφωνία και δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο, καθώς ορισμένα σοβαρά ζητήματα, όπως η μορφή και η χρηματοδότηση της συμφωνίας, παραμένουν ανοιχτά.

Σε ανακοίνωσή της η Folli Follie Group, αναφέρει πως «στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης νέων συνεργασιών, η FFG διερευνά τρόπους αξιοποίησης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της. Για το σκοπό αυτό, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με δραστηριότητες του ομίλου, όπως ο κλάδος των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών. Οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται ομαλά ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία».

Ο τομέας του ταξιδιωτικού εμπορίου προβάλλει σθεναρή αντίσταση στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας υψηλά νούμερα πωλήσεων. Η εμπορική δραστηριότητα των ΚΑΕ συμβάλλει σημαντικά στις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου FFG. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι λιανικές πωλήσεις των ΚΑΕ σημείωσαν αύξηση 5%, παρά τη μειωμένη επιβατική κίνηση και τον ανταγωνισμό τιμών στα σημεία πώλησης επί των συνόρων με τις ανατολικές χώρες.

Η εν δυνάμει συμφωνία μεταξύ Folli Follie και Dufry  θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πρώτη, όπως α) θα καταφέρει να μειώσει σημαντικά τον τραπεζικό δανεισμό της, β) τα προϊόντα της, faux bijoux και γυναικεία αξεσουάρ, θα προσφέρονται στο πολύ μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων του ομίλου Dufry σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική, και φυσικά θα σημειώσουν άλμα πωλήσεων.

Σήμερα, τα ΚΑΕ διαθέτουν δίκτυο 97 καταστημάτων λιανικού ταξιδιωτικού εμπορίου σε 47 σημεία πώλησης στη χώρα μας, ενώ στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η εταιρεία λειτουργεί συνολικά εικοσιδύο καταστήματα στους χώρους αναχωρήσεων.

Από την άλλη μεριά τώρα, ωφελημένοι θα βγουν και οι επισκέπτες- καταναλωτές των ΚΑΕ δεδομένου ότι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και προσφορών των καταστημάτων του ομίλου Dufry παγκοσμίως.