Οι επιβάτες της Lufthansa, μπορούν πλέον να εκδίδουν την κάρτα επιβίβασής τους, μέσω της νέας εφαρμογής Passbook, της αεροπορικής εταιρείας, για το λειτουργικό σύστημα του iPhone iOS 6.

Από τη στιγμή που οι επιβάτες θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία check-in  μέσω του κινητού τους, η κάρτα επιβίβασής τους θα αποστέλλεται στο iPhone τους και θα αποθηκεύεται στη νέα εφαρμογή Passbook. Στη συνέχεια, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέχουν στην κάρτα επιβίβασής τους, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Καθώς η εφαρμογή Passbook είναι ενημερωμένη όσον αφορά την ώρα και την τοποθεσία, η κάρτα επιβίβασης θα εμφανίζεται στην οθόνη κινητού του επιβάτη εγκαίρως για την πτήση.

Μέχρι τα τέλη του έτους, κατά τη δεύτερη φάση της ανάπτυξης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η Lufthansa σκοπεύει να ενσωματώσει τη λειτουργία αυτόματης ενημέρωσης. Αν, για παράδειγμα, αλλάζει η πύλη αναχώρησης, οι πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στην αποθηκευμένη στο Passbook κάρτα επιβίβασης, θα ενημερώνονται αυτόματα και ο χρήστης θα λαμβάνει κοινοποίηση για την αλλαγή χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια.

Η  Lufthansa είναι η πρώτη παγκοσμίως αεροπορική εταιρεία που θα προσφέρει την εφαρμογή Passbook στους πελάτες της.