Η ανεξάρτητη ελληνική αεροπορική εταιρεία Minoan Air θα ξεκινήσει πτήσεις από το Ην. Βασίλειο, με την πρόθεση να ξεκινήσει και επιβατικές δραστηριότητες από το αεροδρόμιο Oxford του Λονδίνου.


Ο μικρός, περιφερειακός αερομεταφορέας έχει ξεκινήσει τη λειτουργία πτήσεων τσάρτερ και υπηρεσιών ACMI με βάση το Ηράκλειο της Κρήτης από την 1η Ιουνίου του 2012 και πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία υπηρεσίες ναυλωμένων πτήσεων εντός της ισπανικής αγοράς. Έχει πλέον ξεκινήσει να αναπτύσσεται στην εγχώρια αγορά τακτικών επιβατικών πτήσεων στην Ελλάδα και αναμένεται να είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με βάση εκτός της χώρας.


Η διοίκηση της Minoan Air έχει ολοκληρώσει δοκιμαστική συμφωνία με το Oxford Airport του Λονδίνου για τη δημιουργία εκεί βάσης της, με τρία ελικοφόρα Fokker 50 και την έναρξη πτήσεων προς Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Εδιμβούργο και Μόναχο από τον Ιανουάριο του 2013. Υπο εξέταση βρίσκονται και περισσότερα δρομολόγια. Η Minoan παραμένει σε συνομιλίες με το βρετανικό αεροδρόμιο, και για μια δεύτερη φάση ανάπτυξης.