Η  Travelplanet24 συμμετείχε ενεργά ως χορηγός στο Athens Startup Weekend University, το οποίο φιλοξενήθηκε το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Startup Weekend University αποτελεί ένα παγκόσμιο event που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Kauffman και έχει ως στόχο να φέρει νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες σε επαφή και να αναδείξει τους επόμενους ηγέτες στον τομέα της τεχνολογίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Σε μόλις 54 ώρες, οι συμμετέχοντες έπρεπε να βρουν μια καινοτόμο ιδέα και να σχηματίσουν μία ομάδα που θα μπορέσει να αναπτύξει, να υλοποιήσει και να παρουσιάσει την τελική ιδέα σε μορφή επιχειρηματικού πλάνου μπροστά σε ένα έμπειρο και απαιτητικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ο Philipp Brinkmann, CEO και co-founder της Travelplanet24, ως μέντορας, αλλά και άλλα μέλη της ομάδας της Travelplanet24 βρέθηκαν στο χώρο του Ιδρύματος, καθοδηγώντας τους φοιτητές, ανταλλάσσοντας ιδέες και αποκομίζοντας μια πολύ όμορφη εμπειρία.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Brinkmann αναφέρει: «με ενθουσίασε η συναναστροφή με τους συμμετέχοντες, μου υπενθύμισε τη χαρά της δημιουργίας ενός δικού σου project από το μηδέν, τη σημασία του να έχεις καλούς συνεργάτες και ομολογώ πως αφιέρωσα περισσότερο χρόνο από όσο είχα αρχικά υπολογίσει».

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, ο Philipp Brinkmann έδωσε συνέντευξη στους διοργανωτές αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας από ένα Startup σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου του τουρισμού.

Η Travelplanet24 αποτελεί μία εταιρεία στελεχωμένη από νέους ανθρώπους που ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μελών της σε αντίστοιχα events, ενώ παράλληλα έχει υιοθετήσει τη βιωματική εξέταση υπό μορφή workshop (assessment centers) στη διαδικασία ένταξης νέων μελών στην ομάδα της.

Το travelplanet24.com είναι ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο που προσφέρει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας του αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να κάνει ηλεκτρονικές κρατήσεις 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα ως ταξιδιωτικό γραφείο στο internet, το travelplanet24.com προσφέρει τα προϊόντα του σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.