Η εμπορική και λειτουργική επίδοση της easyJet εξακολουθεί να είναι δυναμική σε όλο το εύρος του δικτύου της.


Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, η προτίμηση για διακοπές από Λονδίνο αυξήθηκε πέραν τον προσδοκιών, με ιδιαίτερη απήχηση στις πτήσεις προς πόλεις καθώς και προς παραθαλάσσιους προορισμούς.


Ως αποτέλεσμα, η αύξηση στα συνολικά έσοδα ανά θέση σε σταθερή ισοτιμία νομίσματος, για το δεύτερο μισό του έτους, αναμένεται να διαμορφωθεί προς το ανώτατο όριο των προσδοκιών της περίπου σε 5% και 5,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για χαμηλό προς μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.


Στις 25 Ιουλίου, η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα Α’ εξαμήνου επισήμανε τις λειτουργικές προκλήσεις που αντιμετώπισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τα μέτρα που έλαβε για να ελαχιστοποιήσει τις τυχόν αναταραχές στο πρόγραμμα πτήσεων από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και από την απειλή απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ευρώπη.


H easyJet βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι παρουσιάστηκαν ελάχιστες αναταραχές στο πρόγραμμα πτήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης θερινής περιόδου, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη απόδοση της χρονικής ακρίβειας πτήσεων καθώς και υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών. Κατά συνέπεια, τα κόστη του δεύτερου εξαμήνου θα είναι περίπου στα επίπεδα των προβλέψεων που έχουν δοθεί στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων Α’ εξαμήνου χρήσης, με μία άνοδο της τάξεως 1,5% με 2% στο κόστος ανά θέση σε σταθερή ισοτιμία νομίσματος, μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους των καυσίμων.


Λόγω της συνεχούς αλλαγής της συναλλαγματικής ισοτιμίας χρόνο με το χρόνο ανάμεσα στο ευρώ και της αγγλικής στερλίνας, θα υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ της σταθερής ισοτιμίας νομίσματος και του καταγεγραμμένου ποσοστού ανάπτυξης τόσο στα έσοδα, όσο και στις δαπάνες για το δεύτερο εξάμηνο.


Η αύξηση εσόδων ανά θέση αναμένεται να είναι μεταξύ 2% έως 3%, ενώ τα κόστη ανά θέση, χωρίς το κόστος των καυσίμων, αναμένεται να παρουσιάσει μείωση 2% – 3,5% στο κόστος.


Μετά τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψε στη διάρκεια του καλοκαιριού η εταιρεία, το Συμβούλιο της easyJet προβλέπει για το έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, τα κέρδη προ φόρων να κυμανθούν ανάμεσα σε £310 και £320 εκατομμύρια λίρες, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις ήταν για κέρδη προ φόρων της τάξης των £280 και £300 εκατομμυρίων λιρών προ φόρων.


Το ένα τρίτο των θέσεων για το πρώτο τρίμηνο του έτους που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 έχει ήδη πωληθεί, ακριβώς όπως το προηγούμενο έτος.