Η Etihad Airways και η Air France-KLM υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού σε όλα τα δίκτυα των αεροπορικών εταιρειών, γεγονός που αποτελεί την πρώτη φάση ενός πολύ μεγαλύτερου στρατηγικού σχεδίου μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών.

Με την συμφωνία αυτή, η Etihad Airways και η Air France-KLM, θα προσφέρουν πτήσεις με κοινό κωδικό για προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία.

Την ίδια στιγμή, η Air France ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία κοινού κωδικού με την Airberlin, την έκτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, στην οποία η Etihad Airways κατέχει το 29,21% των μετοχών.

Ο James Hogan, ο διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία αποτελεί ορόσημο και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες και προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για να αναπτύξουν μια απαράμιλλη εμπορική σχέση.»

Η Jean-Cyril Spinetta, η διευθύνουσα σύμβουλος της Air France-KLM, είπε πως «Αυτή η νέα εταιρική σχέση μεταξύ της Air France-KLM και της Etihad Airways, αντικατοπτρίζει τη στρατηγική θέση της ομάδας μας προκειμένου να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, με την ανάπτυξη του δικτύου μας και με συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες. Η συνεργασία με την Etihad Airways, μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σειρά από νέες ελκυστικούς προορισμούς.»