Εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines, βρίσκονται αυτή την περίοδο στα Γιάννινα και είναι σε επαφές με τις τοπικές Αρχές καθώς και με τουριστικούς παράγοντες. Η αεροπορική εταιρεία, αλλά και πολλές άλλες, έχουν εκδηλώσει τουριστικό ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Το ενδιαφέρον όμως προσκρούει στην μη ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και κυρίως στην μη εγκατάσταση σύγχρονων ραδιοβοηθημάτων και κυρίως του συστήματος Τυφλής Προσγείωσης ( ILS), που εμποδίζουν την ασφάλεια των πτήσεων σε συνθήκες ομίχλης ή χαμηλής νέφωσης. Πάντως, την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων εξέφρασαν τα στελέχη της Turkish Αirlines τα οποία επισκέφθηκαν το Δήμο, σε συνέχεια της συνεργασίας που υπήρξε κατά την συμμετοχή αντιπροσωπείας των Ιωαννίνων στη Διεθνή Έκθεση της Σμύρνης. Επικεφαλής της Τουρκικής αντιπροσωπείας είναι η Γενική Διευθύντρια της Turkish Αirlines στην Ελλάδα Gulay Ozturk, και συμμετέχουν η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρείας Ipek Cobanoglu, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Active Media και ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις κι όλη την επικοινωνία της Turkish Αirlines στην Ελλάδα, Άκης Τσόλης.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο η Gulay Ozturk, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα. Τα Γιάννινα είναι μία ιστορική πόλη και θέλουμε να βοηθήσουμε στην προβολή της. Εμείς θα προσκαλέσουμε να την επισκεφθούν όλοι οι μεγάλοι tour operator. Το δίκτυο των αερογραμμών μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και μπορούμε να συνδέσουμε τα Γιάννινα με όποιον προσδιορισμό επιλεγεί. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Φίλιππας Φίλιος, σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια για την τουριστική προβολή κι ανάπτυξη της περιοχής. Η παρουσία των τουρκικών αερογραμμών στα Γιάννινα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον για συνεργασία είναι αμοιβαίο και αφού ολοκληρωθούν οι συνεργασίες πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε τα συμπεράσματα».

Από την τουρκική αντιπροσωπεία ανακοινώθηκε ότι στις αρχές του 2013, θα οργανωθεί η αποστολή στην Ήπειρο, εκπροσώπων των μεγαλυτέρων τουριστικών γραφείων, που θα ξεναγηθούν στην Ήπειρο για να ετοιμαστούν «πακέτα» διακοπών χειμώνα και καλοκαίρι.