Η αεροπορική εταιρεία Air France παρουσίασε μια νέα δομή διαχείρισής της, ως μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της να επιστρέψει στην κερδοφορία. Εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας, η οποία ανήκει στον γαλλο-ολλανδικό όμιλο Air France – KLM, δήλωσαν πως η Air France θα αναδιαρθρωθεί σε οκτώ επιχειρήσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Δεν ανακοινώθηκαν νέες περικοπές θέσεων εργασίας, ως αποτέλεσμα του νέου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει ένα υπάρχον σχέδιο αναδιάρθρωσης που στόχευε σε 5.000 απολύσεις σε όλη την εταιρεία. Οι μετοχές της Air France-KLM σημείωσαν άνοδο, εν αναμονή των τελευταίων διαρθρωτικών αλλαγών.

Το τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης της Air France, ονομάστηκε «Transform 2015» και έχει ως στόχο να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας έως και 2 δισ. ευρώ, ενώ με τα έσοδα που θα προκύψουν θα μειωθούν και τα χρέη της.

Το σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνει την κατηγοριοποίηση των πτήσεών της βάσει επιβατικής κίνησης σε: πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, πτήσεις μεσαίων αποστάσεων από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle και πτήσεις στο δεύτερο αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας Orly και στα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.

Κάθε κατηγορία θα ελέγχει τα έξοδά της και να φροντίζει για κάθε στάδιο του ταξιδιού του επιβάτη, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της εταιρείας. Η Air France ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα νέα της σχέδια στα συνδικάτα, τον Δεκέμβριο του 2012.

Η IATA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) αυτόν το μήνα αναμένει μια μεγαλύτερη απώλεια εσόδων από πέρυσι, ύψους 1,2 δισ. δολ, για τους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς.