Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Thomas Cook, η εταιρεία σκοπεύει να αποσύρει τέσσερα αεροσκάφη από το στόλο του Ην. Βασιλείου, μετά τη λήξη της μίσθωσής τους, ενώ θα προβεί σε περικοπές 430 θέσεων εργασίας.

Τα αεροσκάφη της εταιρείας θα μείνουν 31 από 35 και οι περικοπές προσωπικού θα επηρεάσουν κυρίως τους υπαλλήλους των γραφείων της εταιρείας και τους μηχανικούς.

Η Thomas Cook σε δήλωσή της αναφέρει: «Δυστυχώς, οι προτάσεις αυτές, εάν εφαρμοστούν, θα έχουν αναπόφευκτα επιπτώσεις στους εργαζομένους μας και έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο διαβούλευσης μαζί τους, με την πρόβλεψη ότι θα περικοπούν περίπου 430 θέσεις εργασίας. Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, θα συνεργαστούμε ανοιχτά με τους συναδέλφους μας και τους εκπροσώπους τους για την υποστήριξή τους καθόλη τη διαδικασία.»

Ο Christoph Debus, επικεφαλής του Τμήματος Αεροπορικών Ταξιδιών, δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση, για μια επιτυχημένη αλλαγή και οικοδόμηση μιας βιώσιμης επιχείρησης μελλοντικά, η οποία και θα συνεχίσει να προσφέρει ευκαιρίες σε 2.700 άτομα που θα συνεχίσουν να απασχολούνται σε μας, μετά από αυτές τις προτεινόμενες αλλαγές.»