Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται ύστερα από τη συμφωνία της εξαγοράς μόνο του πτητικού μέρους της Olympic Air από την Aegean Airlines. Οι άλλες δυο εταιρείες, που είχε εξαγοράσει η MIG από το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή η επίγεια εξυπηρέτηση και η τεχνική βάση, δεν πωλήθηκαν στην Aegean. Θα παραμείνουν στην MIG; Θα ακολουθήσουν και αυτές τον δρόμο του πτητικού μέρους και θα πωληθούν στην Aegean; Ή μήπως θα αγορασθούν από κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία;
Η MIG είχε εξαγοράσει την Olympic από το ελληνικό δημόσιο προς 177,2 εκατ. ευρώ. Η Aegean Airlines συμφώνησε με την Marfin Investment Group (MIG) για την εξαγορά της Olympic Air, προς 72 εκατ. ευρώ. Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η συμφωνία, η Olympic θα είναι πλέον θυγατρική της Aegean και όχι της MIG.
Και οι δυο αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους, θα διατηρήσουν τα ονόματά τους, τα σήματα, το στόλο, το προσωπικό τους και το πτητικό τους έργο. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, η Aegean έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της εν αναμονή της συμφωνίας με την Olympic.
Το πρώτο στάδιο της συμφωνίας των δυο αεροπορικών εταιρειών, αφορά τη συνένωσή τους σε διοικητικό, τεχνικό και εμπορικό επίπεδο. Τα χρονικά πλαίσια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα καθοριστούν από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού. Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έχει ανάμειξη στην επικείμενη συμφωνία. Αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν η κύρια δραστηριότητα των δυο εταιρειών αφορά κυρίως τον ελλαδικό χώρο και σε αυτή την περίπτωση, θα εμπλακούν μόνο οι αντίστοιχες ελληνικές αρχές. Η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού περιμένει προς το παρόν ενημέρωση για το εάν η συμφωνία θα εξεταστεί από τις ευρωπαϊκές αρχές.
Κύκλοι του υπ. Ανάπτυξης δήλωσαν τα εξής: «Η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean είναι μια επιχειρηματική συμφωνία που προέκυψε και ως αποτέλεσμα της κρίσης. Ως προς το σκέλος του ανταγωνισμού, θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα. Ως προς τα υπόλοιπα, υπενθυμίζουμε δύο πράγματα σε όσους διαφώνησαν με την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής: Πρώτον, η σημερινή τιμή πώλησης είναι αρκετά μικρότερη από το τίμημα που εισέπραξε το Δημόσιο το 2009. Δεύτερον, ενώ η παλιά Ολυμπιακή κόστιζε περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως, η Aegean και η Olympic Air εισφέρουν 270 εκατ. ευρώ τον χρόνο στα κρατικά ταμεία».
Η Aegean Airlines διαθέτει στόλο 29 αεροσκαφών (29 Airbus) και η Olympic Air 21, εκ των οποίων τα 7 Airbus, τα 10 Bombardier Q400 και τα 4 Bombardier Dash 8-100. Κατά τη θερινή περίοδο του 2012 η Aegean Airlines διατηρούσε 19 δρομολόγια εσωτερικού και 51 εξωτερικού, ενώ η Olympic Air 38 εσωτερικού και 7 εξωτερικού. Σύμφωνα με τα οικονομικά τους αποτελέσματα η Aegean εμφάνισε το 2011 έσοδα 668,2 εκατ. ευρώ, έναντι 240,5 εκατ. ευρώ, που παρουσίασε η Olympic Air. Οι ζημίες της Aegean διαμορφώθηκαν στα 27,2 εκατ. ευρώ την ίδια χρονιά και για την Olympic Air στα 37,6 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για την επιβατική κίνηση του 2012 θέλουν την Aegean να διακινεί συνολικά 6 εκατ. επιβάτες (2,6 εκατ. ευρώ στο εσωτερικό και 3,4 εκατ. στο εξωτερικό) και την Olympic Air 2,9 εκατ. επιβάτες (2,3 εκατ. στο εσωτερικό και 600.000 στο εξωτερικό).