Οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa German Airlines, Swiss και Austrian Airlines, οι οποίες υπάγονται στον όμιλο Lufthansa, σημείωσαν αύξηση επιβατικής κίνησης για τους πρώτους εννέα μήνες του 2012.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, μετέφεραν συνολικά 78,8 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 3,5% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 1,8% και οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο ύψους 3,3%. Αντίστοιχα, ο συντελεστής πληρότητας στις εταιρίες του ομίλου αυξήθηκε κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας το 79,3%.

Από το σύνολο των επιβατών που ταξίδεψαν με τις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου, το μερίδιο της Lufthansa German Airlines ανέρχεται σε συνολικά 57,2 εκατ. επιβάτες, γεγονός που σημαίνει πως 3,6% περισσότεροι επιβάτες επέλεξαν να ταξιδέψουν με τη Lufthansa κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2012, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μεγαλύτερη αύξηση της επιβατικής κίνησης σημειώθηκε σε προορισμούς της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ευρώπης, ενώ η επιβατική κίνηση προς Ασία, Ειρηνικό και Αμερική κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του έτους, η χωρητικότητα της Lufthansa αυξήθηκε κατά 1,6%, κυρίως λόγω  της χρήσης μεγαλύτερων αεροσκαφών. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 2,6%, αυξάνοντας τον μέσο συντελεστή πληρότητας κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες, σε ποσοστό 78,7%.

Το πρώτο εννεάμηνο του 2012, η Swiss διακίνησε περίπου 12,9 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,9% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Η εταιρεία αύξησε το συντελεστή πληρότητας κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες, στο υψηλό για την αεροβιομηχανία ποσοστό 82,8%.  Η Austrian Airlines άγγιξε τους 8,8 εκατ. επιβάτες, 2,1 % περισσότερους από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η εταιρεία βελτίωσε τη χρήση των αεροσκαφών της κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφοντας συντελεστή πληρότητας 77,7%.