Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα η Cyprus Airways, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, για την επέκταση των εσωτερικών δρομολογίων της εταιρείας στην Ελλάδα, παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωσήφ Ιωσήφ, ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, Σταύρος Σταύρου, ο γ.γ. μεταφορών του υπ. Ανάπτυξης, Νίκος Σταθόπουλος, ο περιφερειάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ο γ.γ. του ΕΟΤ, Νίκος Καραχάλιος, ο αερολιμενάρχης του ΔΑΑ, Χρήστος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος ταξιδιωτικών γραφείων Ελλάδος, Γεώργιος Μαρούτσος, καθώς και κύκλοι της αεροπλοΐας, του τουριστικού τομέα και εκπρόσωποι Τύπου.

Ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Σταύρου, τόνισε πως «η Αθήνα ήταν πάντα και θα είναι νευραλγικός προορισμός της εταιρείας μας» ενώ πρόσθεσε πως «δεν ήρθαμε για μια σεζόν και μετά να φύγουμε. Ήρθαμε για να μείνουμε.» Οι κρατήσεις εισιτηρίων στην Cyprus, ύστερα από την ανακοίνωση των νέων δρομολογίων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και επίσης, η Cyprus, ενώ προσπαθεί να διατηρεί σε χαμηλό επίπεδο τις τιμές των εισιτηρίων, δεν κάνει εκπτώσεις στην ασφάλεια των επιβατών και την σωστή εξυπηρέτησή τους, είπε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας.

Ο κ. Σγουρός, χαρακτήρισε «ανάσα εν μέσω κρίσης» την απόφαση της Cyprus για επέκταση των δρομολογίων της στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Καραχάλιος τόνισε πως τουρισμός χωρίς αερομεταφορές δεν υφίσταται και χωρίς νέες συνδέσεις δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Από 28 Οκτωβρίου η Cyprus Airways ξεκίνησε τα νέα της εσωτερικά δρομολόγια. Πιο συγκεκριμένα, η Cyprus πραγματοποιεί τα εξής δρομολόγια εσωτερικού:

Αθήνα – Ηράκλειο: 2 πτήσεις καθημερινά

Αθήνα – Ρόδος: 1 πτήση καθημερινά

Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο: 1 πτήση καθημερινά

Θεσσαλονίκη – Ρόδος: 3 πτήσεις την εβδομάδα

Αθήνα – Θεσσαλονίκη: 3 πτήσεις καθημερινά

Ηράκλειο – Ρόδος με 4 πτήσεις εβδομαδιαίως.