Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία EasyJet προσθέτει νέα δρομολόγια στο πτητικό της πρόγραμμα, με τη σύνδεση από το αεροδρόμιο του Gatwick στο Λονδίνο προς το Domodedovo της Μόσχας. Παράλληλα, η EasyJet πήρε την άδεια από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (AGCM) για εσωτερική πτήση στην Ιταλία, συνδέοντας το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου με το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης.

Οι καθημερινές τετράωρες πτήσεις από Λονδίνο προς Μόσχα, θα πραγματοποιούνται με το αεροσκάφος Α320, ενώ η εταιρία αναμένει να ταξιδέψουν πάνω από 230.000 επιβάτες μόνο τον πρώτο χρόνο, ξεκινώντας από την άνοιξη 2013.

Η Carolyn McCall, chief executive της EasyJet, δήλωσε σχετικά: «Η EasyJet είναι πολύ ευχαριστημένη που πήρε την έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη σύνδεση Λονδίνου – Μόσχας. Η οικονομία της Ρωσίας είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη και η χώρα διαθέτει σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο. Πιστεύουμε θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση στη νέα μας γραμμή εκ μέρους των καταναλωτών που θέλουν να ταξιδέψουν είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για αναψυχή στη Μόσχα. Έχει αποδειχθεί επανειλημμένως ότι κάθε φορά που ΕasyJet εισέρχεται σε μία νέα αγορά, τη διευρύνει, με υγιή ανταγωνισμό και χαμηλούς ναύλους, δίνοντας τη δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερους καταναλωτές να ταξιδέψουν από ότι στο παρελθόν.»

Όσον αφορά τώρα, το δρομολόγιο Μιλάνο – Ρώμη, η αεροπορική εταιρεία είναι ικανοποιημένη με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, γιατί με αυτόν τον τρόπο οι Ιταλοί καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα επιλογής. Η συγκεκριμένη σύνδεση θα εξυπηρετείται από το αεροσκάφος Α319 και θα πραγματοποιούνται 5 δρομολόγια καθημερινά.

Ο Frances Ouseley, Italy country director, δήλωσε πως «Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο για την αγορά της Ιταλίας. Η απόφαση αυτή δικαιώνει και είναι προς όφελος των Ιταλών καταναλωτών, για αυτό και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ως η 3η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, ήδη προσφέρουμε στους Ιταλούς καταναλωτές άνετα, ποιοτικά και οικονομικά αεροπορικά ταξίδια και πιστεύουμε ότι το ιταλικό κοινό θα ανταποκριθεί θετικά και στις νέες μας υπηρεσίες.»