Προβλήματα αντιμετωπίζει η αεροπορική εταιρεία Ryanair, ύστερα από video που διέρρευσε στο Youtube, το οποίο δείχνει τη βίαιη απομάκρυνση μιας επιβάτιδας από αεροπλάνο της εταιρείας (http://www.youtube.com/watch?v=WMDl_cVQ-3Q&feature=related). Το video έχει ήδη παραπάνω από 210.000 views και δείχνει μια επιβάτιδα να διαμαρτύρεται στους φρουρούς ασφαλείας πριν εκείνοι την απομακρύνουν από το αεροσκάφος που ήταν προσγειωμένο στο αεροδρόμιο της Βαλένθια στη Ισπανία.

Οι συνεπιβάτες που ήταν παρόντες στο αεροσκάφος, ισχυρίζονται ότι απαγορεύτηκε στην επιβάτιδα να πετάξει, καθώς παρέκλινε των σκληρών κανόνων της Ryanair περί μεταφοράς μιας και μόνο χειραποσκευής. Ανέφεραν ότι η γυναίκα μετέφερε ένα βιβλίο και ένα εγχειρίδιο, τα οποία δεν χωρούσαν στην τσάντα της και εν τέλει, απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο ακόμα και ύστερα από τις παρεκκλίσεις των συνεπιβατών της να τοποθετήσει τα πράγματά της στις δικές τους χειραποσκευές.
Η Ryanair από τη μεριά της, υποστηρίζει πως η γυναίκα απομακρύνθηκε διότι πέρασε από την πύλη σπρώχνοντας το προσωπικό, χωρίς την επίδειξη κάποιου εγγράφου ταυτότητας, παραβιάζοντας έτσι τους κανονισμούς ασφαλείας της αεροπορικής εταιρείας.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στο Twitter στην Ισπανία, με τους επιβάτες να παροτρύνουν τους ταξιδιώτες να αποφύγουν την αεροπορική εταιρεία Ryanair. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην Ισπανία εκτελεί ήδη έρευνα για τη Ryanair, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 1.000 καταγγελίες φέτος.

Έρευνα επίσης διεξάγεται και εκ μέρους των αεροπορικών αρχών ασφαλείας μετά από μια σειρά εκτροπών πτήσεων και προσγειώσεων εκτάκτου ανάγκης που έγιναν νωρίτερα φέτος στην Ισπανία. Η Ryanair επιμένει ότι τα αεροπλάνα της είναι ασφαλή και τηρούν όλες τις διαδικασίες ασφαλείας της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η Ryanair περιορίζει τους επιβάτες σε αποκλειστικά μια χειραποσκευή με μέγιστο βάρος τα 10 κιλά, πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο προσφέρουν άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, αλλά τα τιμολόγιά της για το check-in των αποσκευών είναι από τα ακριβότερα στην αγορά.