Ο Utku Yazan, διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο της Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, καθώς και με την επικεφαλής του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ, Αλεξάνδρα Λιαποπούλου, με σκοπό να συζητήσουν μια πιθανή μελλοντική συνεργασία της αεροπορικής, με τον δήμο της Κοζάνης.

Ο κ. Yazan ενημερώθηκε από το δήμαρχο της πόλης για τις τουριστικές δυνατότητες της Κοζάνης, ενώ παράλληλα έλαβε γνώση των τοπικών προϊόντων που θα μπορούσαν να προωθηθούν, μέσω της αεροπορικής σύνδεσης που προσφέρει η Turkish Airlines μεταξύ Βορείου Ελλάδος και Τουρκίας αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω του παγκόσμιου δικτύου της. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ώστε να προωθηθεί η Κοζάνη ως τουριστικός προορισμός.
Στη συνάντησή του με την επικεφαλής του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ, ο κ. Yazan ενημερώθηκε για τα αναρίθμητα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής, καθώς και για τα σημαντικά ιστορικά μνημεία που υπάρχουν από όλες τις προηγούμενες ιστορικές περιόδους. Ο κ. Yazan και η κα. Λιαποπούλου, συμφώνησαν ότι χρειάζεται ένα κοινό σχέδιο δράσης για την προβολή της περιοχής στις τουριστικές αγορές της Τουρκίας, αλλά και όλου του κόσμου.

«Στόχος της Turkish Airlines είναι η προώθηση όλης της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν προορισμοί με πλούσια φυσική ομορφιά, αλλά και ιστορική σημασία. Με την κατάλληλη υποστήριξη και με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες, η περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, 365 ημέρες το χρόνο. Η επίσκεψή μας στην Κοζάνη έχει αυτό τον χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Yazan.