Ένα συναρπαστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Qatar Airways, το οποίο δείχνει τις προετοιμασίες για το ολοκαίνουργιο και πρώτο Boeing 787 Dreamliner λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη παράδοσή του στην εταιρεία. Το εντυπωσιακό 3λεπτο υλικό έχει λεπτομέρειες από τις προετοιμασίες (συναρμολόγηση, βαφή) του αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις της Boeing’s στο Seattle, λίγο πριν την αναχώρηση του για τις δοκιμαστικές πτήσεις τους.

Η Qatar Airways αποτελεί την πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Μέση Ανατολή με 60 αεροσκάφη 787 σε παραγγελία. Το πρώτο αναμένεται να παραδοθεί αυτήν την εβδομάδα, πετώντας για πρώτη φορά από το Seattle στην Ντόχα, την πρωτεύουσα του Qatar.

Ο CEO της Qatar, Akbar Al Baker, ανέφερε πως το βίντεο θα ενθουσιάσει όχι μόνο τους λάτρεις της αεροπορίας αλλά κοινό όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων. “Αποτελεί μια εντυπωσιακή εσωτερική ματιά στον κόσμο της αεροπορικής βιομηχανίας, δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να δει όλα τα στάδια συναρμολόγησης του πρώτου Boeing 787 της εταιρείας μας, το πιο προηγμένο εμπορικό αεροσκάφος αυτή την στιγμή στον κόσμο”, ανέφερε.

“Χρησιμοποιήθηκε ειδική τεχνολογία για την δημιουργία του βίντεο κατά τη διάρκεια πολλών μηνών παρακολουθώντας όλα τα στάδια της συναρμολόγησης του αεροσκάφους στο Seattle, της βαφής και παράδοσης από τα την γραμμή παραγωγής της Boeing. Αποτελεί ιστορική εβδομάδα αφού πλέον παραλαμβάνει η εταιρία το πρώτο 787 και ετοιμάζεται για το παρθενικό της ταξίδι προς την Ντόχα  μία αξέχαστη στιγμή που θα γεμίσει περηφάνια και συγκίνηση όλους όσους συνεργάστηκαν, ώστε το πιο προηγμένο αεροσκάφος να γίνει πλέον μέλος του στόλου μας”.

Το 787 Dreamliner απαρτίζεται από σύνθετα υλικά με σκοπό να γίνει πιο ελαφρύ και να χρειάζεται λιγότερα καύσιμα συγκρίνοντας το με τα υπάρχοντα αεροσκάφη σε σχέση με τον όγκο και είδος τους. Επίσης, τα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν είναι τα πιο μεγάλα παράθυρα, η χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση καμπίνας που εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες, ο σύγχρονος φωτισμός στο αεροσκάφος και η μεγαλύτερη άνεση στην καμπίνα για τους επιβάτες.

Η Qatar Airways διαθέτει 254 ειδικά διαμορφωμένες θέσεις σε όλη την Business και Economy καμπίνα σε ένα μοναδικό εσωτερικό μαζί με μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει, προσφέροντας πάνω από 1.000 ακουστικά και οπτικά προγράμματα. Τα Dreamliners της εταιρείας επίσης θα είναι τα πρώτα 787 αεροσκάφη που θα προσφέρουν ασύρματες υπηρεσίας στο επιβατικό κοινό, ώστε να παραμένουν σε επαφή με φίλους και συγγενείς.

Μία από της ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο, η Qatar Airways, μέσα σε μόνο 15 χρόνια λειτουργίας, σήμερα έχει στόλο 111 αεροσκαφών που πετά σε 120 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία, Ινδικό Ωκεανό, Βόρεια και Νότια Αμερική και Αυστραλία.